Friday, March 9, 2012

undescribable feeling

Assalamualaikum..

bagi mereka yg xtau,ak mengulang tahun 3 pengajian sebab sangkut kat satu posting..s0,ak kene ulang setahun bersame dgn juni0r2 bwh aku..memang,mule2 susah sgt..nk adapt,cari kwn baru,rase malu~sume ader tapi Alhamdulillah,janji Allah itu benar..Allah xkan mbebankan hamba-Nya kalau dia xmampu..ternyate,aku mmg mampu!

waktu exam pulak,terase byk sgt pert0l0ngan daripada Allah..s0klan yg ak xtau jwb mmg ak serahkan pade Allah sungguh2,yakin yg Allah akn t0l0ng aku~dan berkat d0a ummi yg xputus2,ak berjaye harungi exam wlaup0n ader satu p0sting tu ak xbape yakin sgt sbb kuar s0klan yg unexpected..

s0,sepanjang nk tunggu result kuar,ak mmg bimbang kat p0sting yg ak xyakin tu~mcm2 setan bisik lam hati aku yg mmg b0ley buat ak rase aku akn fail~ak call ummi bgtau sal nih..ummi kate,jgn dengar dan jgn layan sgt perasaan tu~usaha dah,seterusnye kite serah bet0l2 kat Allah..tenang sket rase~tiap2 mlm ak s0lat hajat tuk diri sndiri n kwn2 biar kami sume lulus..mmg ak serah sungguh2 kat Allah,kal0 ader perasaan2 yg akn mbawe tuk ak fikir yg ak akn fail lagi cepat2 ak buang ja0h2

ak xbalik kampung smntare nk tggu result~mmg b0san gilak..then a day bef0re the result,mmg ak xsenang duduk daa..mmg ak tawakal,tp perasaan takut tu still dtg~tangan ak sendiri p0n rase cam ketar2 je daahh O_o result lak lambat kuar aritu n mmg perasaan ak bdebar lain macam sgt waktu tuuh,xtau knape

but..Allah kn0ws best~

Alhamdulillah,ak lulus sume p0sting n berjaye naik 4th year medicine..gugur jgk laa air mata waktu tuuh~susah nk describe mcm mane perasaan nye,tp buat sape yg pernah gagal sebelum ni mesti d0rang tau cemane perasaan tuh~syukur sgt2..cpt2 call ummi :)

but..dlm mase ak gembire,ader jgk sahabat2 yg bsedih~same seperti ak sedih waktu tgk result ak yg dulu~ak harap mereka tabah..Allah sedang menguji mereka




p/s: cuti 2 bulan !

1 comment: